Thursday, October 14, 2010

TORTA AL PISTACCHIO


TORTA AL PISTACCHIO

This recipe was kindly passed on to me and my colleague John, during our second Sicilian School Exchange, by one of the Sicilian teachers’ mum. It is utterly delicious and it will always remind me of our wonderful Sicilian friends and of the breathtaking beauty of Sicily. I miss Mount Etna!!!!


Ingredienti: Ingredients
4 uova 4 eggs
150 gr. di farina 150 g flour
50 gr. di amido 50 g cornflour
150 gr. di burro( o olio di oliva!) 150 g butter or olive oil
200 gr. di pistacchio 200 g pistachios (ground)
1 bustina di lievito 1 sachet/teaspoon of baking powder
1 bustina di vaniglia 1 sachet/teaspoon of vanilla in powder
1 barattolo di nutella 1 nutella tub


Preparazione

Sbattere le uova con lo zucchero. Aggiungere la farina e mescolare. Aggiungere il burro fuso. Aggiungere il pistacchio (lasciandone un po’ per la decorazione). Aggiungere il lievito e la vaniglia.
Infornare a 180° per circa 30 minuti.
Dopo la cottura, quando è ancora calda, spalmare la nutella e spolverizzare con il pistacchio.

Method

Beat eggs with sugar. Add flour and mix. Add melted butter. Add pistachios (leave some aside for decorative purposes). Add baking powder and vanilla.
Put in the oven 180 for about 30 min.
When ready and still warm, spread nutella on top and sprinkle with pistachios.


Buon appetito!

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